Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge

Inloggen / Registreren

› Venlo en Blerick na de bevrijding

De avond is i.s.m. Bibliotheek Venlo en wordt verzorgd door Sef Derkx en is gebaseerd op archiefonderzoek en op de persoonlijke verhalen, die hij in voorbije jaren heeft opgetekend voor zijn historische kroniek Floddergats.

Naast deze persoonlijke getuigenissen worden nog nooit vertoonde filmfragmenten vertoond van het ruimen van puin in Venlo. Ze zijn boven water gekomen bij de voorbereiding van de indrukwekkende manifestatie ‘Heel Limburg vrij’, die op 3 maart voor het stadhuis werd gehouden.

Op 10 juli 1945 reist fotograaf Wiel van der Randen voor het eerst sinds maanden van Amsterdam naar zijn geboortestad Venlo. Verbijsterd neemt hij de puinhopen in ogenschouw. Vertrouwde plekken uit zijn jeugd zijn er niet meer. Natuurlijk heeft hij weet van de luchtaanvallen, van de drie maanden dat Venlo frontstad was en van de vreselijke gevolgen ervan.

Vanzelfsprekend heeft hij bange vermoedens en heeft hij zich een voorstelling gemaakt de erbarmelijk toestand in zijn vaderstad. Maar de werkelijkheid overstijgt alles en is diep schokkend.

Hij schrijft voor de Katholieke Illustratie een artikel, dat opent met de alleszeggende zin: ‘Mijn God. Dit is geen weerzien, dit is een lijkschouwing!’

› Direct reserveren

Helaas, deze voorstelling is uitverkocht!

Informatie

Regie: Sef Derkx

Acteurs:

Lengte: 1:00

Tickets kopen

Klik op een gewenste tijd en
bestel direct online uw tickets
voor de film.