› Ontbijtbios Bankier van het Verzet

OntbijtBios op zondagochtend in samenwerking met Domani.
Een ontbijtje en de film Bankier van het Verzet.
Het ontbijt is van 10.45 tot 11.30 uur en bestaat o.a. uit 3 luxe belegde minibroodjes, een zoete verrassing, een kopje koffie, thee of jus d'orange.
(I.v.m. de catering dienen kaarten uiterlijk 9 maart afgehaald te worden).

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Reserveren
OntbijtBios op zondagochtend in samenwerking met Domani.<br>Een ontbijtje en de film Bankier van het Verzet.<br>Het ontbijt is van 10.45 tot 11.30 uur en bestaat o.a. uit 3 luxe belegde minibroodjes, een zoete verrassing, een kopje koffie, thee of jus d'orange.<br>(I.v.m. de catering dienen kaarten uiterlijk 9 maart afgehaald te worden).<br><br>Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. op 11-03-2018 in CityCinema Venlo in Venlo.

› Tijden

Zondag 11 maart

10:45

Klik op een tijd om de voorstelling te reserveren.

Informatie

Regie: Joram Lürsen

Acteurs: Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry

Lengte: 2:55 uur

Tickets kopen

Klik op een gewenste tijd en
bestel direct online uw tickets
voor de film.

terug naar overzicht
Ontbijtbios Bankier van het Verzet

Inloggen / Registreren